9 Eylül 2011 Cuma

Büro Makinelerinden Adam&Eve Hotels'e Uzanan Yolculuk

     Bloomberg HT kanalında katıldığı programda dinlediğim Talha Görgülü Türkiye iç ve dış turizmi hakkında görüşlerini paylaşıyordu. İsminin altında yer alan KAYIGROUP Yönetim Kurulu Başkanı yazısını gördükten sonra kısa bir araştırma yaptım ve Talha Görgülü'nün ilham veren özgeçmişini paylaşmak istedim.
     1959 Ankara doğumlu Talha Görgülü, lise öğrenimin ardından Yabancı Diller Yüksek Okulu Yönetim Bölümünden mezun olmuş. Çalışma yaşamına 1980 yılında Büro Makineleri ticareti yapan uluslararası bir firmanın satış bölümünde başlamış. Yalnızca 4 yıl geçtikten sonra ilk girişimcilik ruhunu ortaya koyarak Antalya'da Büro Makineleri pazarlama şirketi kurmuş ve dünyanın önemli markalarından birinin Türkiye distribütörlüğünü yapmış.
      İki ortak kurdukları şirketten yine 4 yıl sonra 1988 yılında ayrılarak fırsat gördüğü turizm sektöründe faaliyet göstermek üzere Kayı Turizm 'i kurmuş ve böylece çok sevdiği turizm sektörüne ilk adımını atmış.        1990 krizi ile birlikte başına geçtiği turizm şirketini krizi fırsata çevirerek büyütmüş. Sadece Almanya'dan turist getirme işiyle yetinmeyip tur operatürlüğüne başlamış ve aradan geçen birkaç yılın ardından satın aldığı havayolu şirketi ile birlikte sahibi olduğu şirketleri marka haline getirmiş. GTI (German Travel International), SKY AIRLINES ve Adam&Eve Hotels markaları ile Türk turizminin görünmez kahramanı olmuştur.
     Talha Görgülü gerek girişimcilik ruhu gerekse çalışma azmi ile ilham verici bir başarı öyküsüne sahip. Bu başarı öyküsünü bir de kendi sözleri ile dinlemek isterseniz kişisel internet sitesinde paylaşmış olduğu televizyon programı kayıtları oldukça ilginizi çekecektir. İlgimi çeken birkaç cümlesi ise aslında çok şey anlatmakta.

     "İlk kez uçağa 27 yaşında borç para ile bindim."
     "Turizm lise yıllarımdan beri gıptayla baktığım bir işti."
     "90 krizi işi büyütmemiz gerektiğini gösterdi. Sıkıntıyı aşmak için büyümek gerekiyordu."
     "Türk gibi düşünüp alman gibi çalışmak lazım."
     "Gecelik faizlerin yüzde 7000'lere çıktığı dönemde havayolu şirketi kuruyorum dediğimde deli misin dediler?"
      "Evinize gelen misafirden çay kahve parası alıyor musunuz? Uçağın kapısı kapandığı andan itibaren yolcular sizin misafirinizdir."


          Son söz yine Talha Görgülü 'den!
          "Hayat, çıktıkça yükünüzün ağırlaştığı bir merdiven gibi. Tecrübelendikçe başınız daha yukarıya kalkıyor ama bilgi yükünden omuzlarınız çökmeye başlıyor. Daha az konuşup, daha kısa cümleler kurmaya başlıyorsunuz. Daha az sözcükle daha çok şey anlatmaya çalışıyorsunuz ve yakın çevrenizden de bunu bekliyorsunuz. Çünkü hayat uzun cümleler kuramayacak kadar kısa."


      Keyifle okumanız dileğiyle...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder