29 Haziran 2012 Cuma

Dardanel'den Dardenia!

Bağdat Caddesi üzerinde farklı konsepti, ilginç ismi ile dikkat çeken bir fast-food restoranı. İçeriye girer girmez enfes balık kokusu. Mc Donalds, Burger King'den alışkın olduğumuz ürün ve fiyat gösterimi. 

Ama bu kez Big Mac, Whopper yerine Fish+Salad, Fish+Bread yazılı menüler. Levrek ızgarayı ister balık yağına batırılarak kızartılmış enfes sandviç ekmeğinin arasında ister bol yeşillikli taze salata ile birlikte mideye indirme keyfi. Levrek sevmem dersen somon ızgara, sushi, midye tava, kalamar, fish&chips... Hem de öyle pahalı da değil.


                      

Balık keyfini fast-food keyfiyle birleştiren yepyeni bir restoran zinciri. Dardenia! Hem de yüzde yüz Türk markası. Ton ton ton Dardanel ton diye bir reklam vardı hani. Çocukken ton balığını bize sevdiren. İşte bu kez de daha çok balık yememizi isteyen Dardanel kurucusu Niyazi Önen'in küçük ama bir o kadar da güzel fikri.




Büyük hedefleri var Niyazi Önen'in Dardenia ile ilgili. 2001 krizinden beri borç sıkıntılarıyla boğuşuyormuş. Dardanel neredeyse iflas noktasına kadar gelmiş. Şimdilerde ise yeni başlangıçlarla, Dardenia ve Mr No markaları ile 5 yıl içinde 1 milyar euro ciroya ulaşma hedefinde.

Bu akşam biz de Niyazi Önen'in hedefine ulaşmasına küçük bir katkı için restoranını ziyaret ettik. Enfes levrek ızgara salata ve soğuk Fuse Tea... Bir de Dardenia'nın bize güzel sürprizi sushi ikramı... İşin ilginci hiç sushi denememiş birisi olarak ikramdan 10 dakika kadar önce 'Acaba sushi mi denesek' diye düşünüp cesaret edememişken :)

                                       
Neyse sözün özü güzel bir fast-food balık deneyimi yaşamak isterseniz Dardenia iyi bir fırsat.

Afiyetle okumanız dileğiyle..!


Not: Franchise vermeye henüz başlamamışlar ancak hem yurt içi hem de yurt dışından çok ciddi talep almışlar. İlerleyen yıllarda önemli bir restoran zinciri olmaya aday gibi. Hayırlısı. Dünyada bir de Türk restoran    zinciri olsa hoş olmaz mı!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder